>

Ulica otvorenog srca

Published on 01/01,2011

  Svakog 1. januara u ulicama Svetogorskoj i Makedonskoj, u saradnji sa SO Stari grad i Pozorištem "Atelje 212", Turistička organizacija Beograda organizuje tradicionalno okupljanje Beograđana otvorenog srca. Manifestacija je ustanovljena za Novu godinu 1988/89. kao turističko-umetnički događaj nastao povodom običaja da glumci "Ateljea 212" postaju kelneri i šefovi sale u "Srpskoj kafani", dok su gosti bili osoblje restorana. U programu učestvuju glumci, pevači, ulični orkestri, žongleri i cirkuski artisti, folklorne grupe... Pored uličnih performansa, za decu su organizovane i lutkarske predstave i vožnja u novogodišnjim kočijama-sankama.

Ulica otvorenog srca

 

Pod motom "Piši srcem" održana humanitarna manifestacija "Ulica otvorenog srca" u Beogradu. Novac skupljen od manifestacije namenjen je centru za porodični smeštaj u selu Miloševcu.


Na hiljade Beograđana i gostiju glavnog grada zabavljali su muzičari, klovnovi, žongleri, glumci i sportisti, uz sokove i kuvano vino.

Manifestaciju je otvorio Kokan Mladenović upravnik Ateljea 212, i rekao je da je "Ulica otvorenog srca" jedno od najlepših mesta da deca započnu novu godinu.

 

Posetioci su mogli da kupe razglednice "Piši srcem" i olovke po simboličnoj ceni od 100 dinara i tako pomognu deci u Miloševcu. Ispred Ateljea 212 krenula je karnevalska povorka, a u programu su učestvovali glumci tog pozorišta, orkestar Jove Maljokovića, hor "Viva voks", dečji hor "Čarolija", trubači.

Na platou ispred zgrade "Politike" Olimpijski komitet Srbije (OKS) postavio je veliko platno na kome su Beograđani i gosti ispisivali svoje čestitke u čast proslave 100 godina postojanja tog komiteta u Srbiji.

 

Manifestacija koja je već postala tradicija... Za svaku pohvalu Wink


Comments

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me