>

BELGRADE FASHION WEEK

Published on 11/14,2010

 

 

SEDAM DANA GLAMURA

Beogradska Nedelja mode se održava dva puta godišnje - u proleće i u jesen - i  jedna je od najatraktivnijih modnih događaja u gradu.  Na zgusnutom programu revija predstavljaju se značajni domaći autori i modne kuće, poznate inostrane robne marke, dizajneri, a zbivanja živo prati veliki broj medija. Osnivač Nedelje Mode je Modni studio Click. Od 1996. godine, do danas, ova manifestacija se etablirala kao prestižno mesto na kojem domaći kreatori plasiraju svoje kolekcije, mediji prenose glamurozane sadržaje, a publika uživa u modi. Sam grad Beograd je sa Nedeljom mode dobio događaj koji mu dodaje još jednu u nizu atraktivnih i savremenih nota.

 

Beogradska Nedelja mode se održava pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda i Ministarstva trgovine, turizma i usluga u Vladi Republike Srbije. Saradnja sa institucijama kulture – Kulturni Centar Beograda, Francuski Kultruni Centar, Muzej Primenjene Umetnosti... i podatak da nedelju mode prati veliki broj diplomata i inostranih predstavnika doprineli su da ovaj projekat dobije posebno mesto u gradskom kalendrau kulturnih dešavanja.


U samo šest dana publika je je videla oko pedeset revija i prezentacija domaćih autora,  do stranih i domaćih brendova koji se visoko pozicioniraju na našem tržištu što još jednom potvrđuje  da je fashion week premium event u okruženju. Najznačajniji dizajneri i firme koje su učstvovale su : Aleksandar Nikolić, Azzaro, Bata Spasojević, Buggati, Change Me, Darko Kostic, Fratteli, Iva Stefanovic Ivkovic, Ingrid Huljev, JSP Jelena i Svetlana Prokovic, Nataša Šaric, NicolaS, Passage Group, PS Fashion, TFY, Todor, Zekstra itd..  U prilog ovoj činjenici ide podatak da je na upravo zavšenoj Beogradskoj nedelji mode prisustvovao veliki broj medija iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Italije te da su komentari o samoj organizaciji i kvalitetu manifestaciji veoma pozitivni. Od gostiju tu su bili : Adidas, Aida Korman (Sarajevo), Blaak (London), Cavalli (Italija), Cortefiel (Španija), Diesel (Italija), Daliborka Puž (Hrvatska), Hugo Boss (Nemačka), Lidija Georgieva (Pariz), Macario Jimenez (Meksiko), Pull and Bear, Springfield (Španija), Filla, Sorbino (Italija) Tommy Hilfiger (USA) itd...  Zanimljiv podatak je i to da  su na reviji JSP snimani kadrovi za slovenački The next top model jer je nekoliko slovenačkih manekenki nosilo modele sestara Proković koji uspešno posluju i u Sloveniji i Srbiji.

Performansom Modne vinjete otpočeo  28. Amstel Fashion Week.U atraktivnom prostoru vile Kralja Petra na specifičan način kroz performanse i video instalacije svoje kreacije predstavili su dizajneri Dejana Momčilović, Tamara Radivojević, Dejan Despotović, Tijana Pavlov, Aleksandra Žiravac i Nataša Plum.Na otvaranju je bilo mnogo poznatih ličnosti koje su uzivale u modnom performansu, i kasnije je provod nastavljen u klub Mladost.Drugog dana u SKC-u je održana humanitarna revija- Doggy Style, kao i revije studenata Fakulteta primenjenih umetnosti, Akademije lepih umetnosti, Francuske visoke škole za modu Mod’ART i Fakultet za umetnost i dizajn Megatrend, koji su posle predstavljanja otišli na žurku u klub Quarantine. I tako redom su isle revija za revijom, žurka za žurkom i tako u krug nedelju dana. Interesantnim revijama koje su bile na programu 31.oktobra u novootkrivenom prostoru TC Ušće tzv. Beton hali, krecijom Darka Kostića svečano je  zatvoren 28. Amstel fashion week.

   

Tradicionlne Bazart nagrade, koje već duži niz godina dodeljuje časopis Bazar dobili su:
Delta Sport – za reviju Fashion&Fudbal – nagradu za najbolju reviju
Boris Ćalić – nagradu za najbolju kolekciju
Martini Vesto – nagradu za najbolji styling revije (styling su uradili Boško Jakovljević i Tijana Pavlov)
Ines Ćulibrk – za najbolju manekenku
Srđan Sarić – za najboljeg manekena

Organizatori se užurbano pripremaju za dodelu modnih nagrada koja će se održati, najverovatnije 10. novembra.

 

Sjajan modni vikend za sve ljubitelje mode,i za  Beograd uopšte Wink


Comments

  1. 11/15,2010 | 02:45

    ma vazi sto bi se blamirao da se setam onako obucen! al bi voleo da izgledam kao oni :))

  2. 11/15,2010 | 02:52

    Nisu ni oni neki lepotani, sminka, stilista, frizer su uradili svoje !!! Veruj mi :)

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me